dinsdag 17 april 2018

'Minister Gopal heeft geen toverstok, maar kennelijk is er wel een andere tovenaar op het ministerie'

Belfort (ABOP): 'Ik vermoed echt dat recente inbraak een inside job is geweest'

'Ministerie heeft vanaf de heroprichting in 2010 met vier gewezen ministers nooit gefunctioneerd'


ABOP-Assembleelid Edward Belfort heeft sterke vermoedens, dat de recente inbraken op diverse afdelingen van het ministerie van Sport- & Jeugdzaken het werk zijn van mensen binnen de organisatie zelf. 

'Ik vermoed echt dat het een inside job is, want wie anders wist dat er zoveel geld en spullen daar werden opgeslagen? Vooral de wachters moeten flink aan de tand gevoeld worden door de politie. De nieuwe minister Lalinie Gopal heeft geen toverstok, maar kennelijk is er wel een andere tovenaar op het ministerie', zegt Belfort maandag 16 april 2018 in het  Dagblad Suriname.

Op maandag 9 april werd bekend, dat er Srd 180.000 is ontvreemd uit een kluis van de afdeling Administratieve Diensten, welke gevestigd is aan de Johan Adolf Pengelstraat. Afgelopen dagen is er ook ingebroken in de dependance van Sportzaken op het Will Axwijk Sportcentrum (Sosis), de vestiging van Sportzaken in de Anthony Nesty Sporthal en in de afdeling van Jeugdzaken te Hockeystraat.

Belfort voert aan het jammer te vinden, dat Gopal pas enkele dagen is aangetreden en dit soort zaken zich voordoen. Hij hoopt niet, dat de bewindsvrouwe hierdoor in een dip raakt. Tegelijkertijd vraagt hij zich af waarom zoveel geld in de kluis op de afdeling Administratieve Diensten werd opgeslagen.

Hij benadrukt, dat het ministerie vanaf de heroprichting in 2010 met vier gewezen ministers nooit heeft gefunctioneerd. 'Geen van de ministers was geschikt voor dat ministerie en met deze minister houd ik ook mijn hart vast. Ze lijkt echt niet sportminded, maar ik kan mij vergissen. Ik hoop alleen dat zij goede mensen om zich heen heeft om het ministerie te kunnen draaien.'

De politicus zegt verder, dat er ook weinig financiële middelen zijn op de begroting, waardoor Gopal ook niet meer zal kunnen presteren dan haar voorganger Joan Dogojo. 'Ze is in feite alleen maar geaccommodeerd om geld te verdienen, maar beleid gaat zij niet kunnen maken want er is geen geld. Eind december gaat u zien: bijna 0% realisatie.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten