zondag 8 april 2018

Jogi (VHP): 'Brede groep ministers moet zich bezighouden met probleem wateroverlast'

'De president moet kijken op welke wijze er een compensatie kan komen voor landbouwers'


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat er een brede groep van ministers zich moet bezighouden met het probleem van wateroverlast in verschillende delen van het land. Dit zou volgens hem moeten gebeuren onder leiding van president Desi Bouterse. 

'Er moeten ook voldoende middelen worden vrijgemaakt om het probleem zo snel mogelijk op te lossen', zegt Jogi vandaag, zondag 8 april 2018, op Starnieuws. Het Assembleelid benadrukt dat diverse lozingen opgehaald moeten worden.

Hij heeft zich georiënteerd in verschillende gebieden, waaronder Pomona. 'De lozingen zijn begroeid waardoor het water niet goed kan wegstromen. Veel landbouwpercelen zijn onder water. De landbouwers en telers van pluimvee zitten met hun handen in het haar.'

De politicus merkt op, dat veel boeren aan de grond zijn. Groenteprijzen waren nagenoeg het hele jaar laag. Met de aanhoudende regen zijn veel gewassen vernietigd. 'Niemand kijkt naar deze groep om, terwijl de mensen het bijzonder moeilijk hebben. De president moet kijken op welke wijze er een compensatie kan komen', zegt Jogi. Hij denkt aan het verstrekken van kunstmest en andere inputs.

Met het oog op de grote regentijd moet volgens Jogi zo snel mogelijk worden gehandeld. Hij heeft tot nu toe weinig actie gemerkt van de regering.

Niet alleen het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie moet in actie komen. Landbouw, Veeteelt & Visserij, Regionale Ontwikkeling en Financiën moeten ook deel uitmaken van het ministersteam.

Het Assembleelid wijst erop dat veel landbouwers en veehouders geen andere inkomsten hebben. 'Daarom moet dit probleem breed worden bekeken. De president moet een crisisteam instellen', meent Jogi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten