zondag 8 april 2018

Brazilië bereidt zich voor op de zesde jaarlijkse Week van Inheemse Volkeren

Cultureel festival met traditionele gerechten,  spelen en dansen



Met het thema 'Empowering Inheemse Vrouwen' bereidt Brazilië zich voor op de zesde jaarlijkse week van inheemse volkeren, een cultureel festival met traditionele gerechten, spelen en dansen. Verwacht wordt dat meer dan 5.000 inheemsen uit tien etnische groepen het grootste festival van het land zullen bijwonen.

Inheemse mensenrechtenactivisten zullen het podium betreden, discussies leidend over de huidige staat van inheemse gemeenschappen, hun strijd voor mensenrechten en gelijkheid en hun strijd voor vooruitgang.

'Net als in voorgaande jaren hopen we dat de Week der Inheemsen dit jaar een echt moment van integratie zal zijn tussen de etnische groepen die naar de bijeenkomst komen en de niet-inheemse bevolking die deelneemt aan wedstrijden, deelneemt aan discussies of ambachten en producten die zo overal worden gewaardeerd in de wereld', zei Viviane Cunha, gemeentesecretaris van Onderwijs van Sao Felix do Xingu en organisatrice van het evenement.
Leden van de Kayapo, Tembe, Wai Wai, Kaxuyana, Xikrin, Gaviao, Guajajara, Parakana, Surui, Munduruku, Juruna en Bare gemeenschappen zullen naar verwachting aanwezig zijn.

Fotografie en kunsttentoonstellingen, documentaires over etnische tradities uit Zuid-Amerika zullen voorafgaan aan het langverwachte evenement in Sao Felix do Xingu, dat zijn deuren opent voor kunstliefhebbers van 2 april tot 4 mei.

Het festival begint op 15 april en eindigt op 19 april na een week van verhalen vertellen, culturele presentaties, uitgebreide tentoonstellingen van historische artefacten en live optredens. Diensten die ook beschikbaar zijn, zijn onder meer burgeractie, documentatie, juridische bijstand, gezondheid, sociale en tandheelkundige registratie en documentatie, speciaal voor de inheemse deelnemers van het evenement.

(Suriname Mirror/TeleSUR)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten