zondag 8 april 2018

Hoogste prioriteit voor minister Pengel: wateroverlast aanpakken

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
Pengel bezoekt Dijkveld, Beekhuizen, Elisabethshof, Clevia en Commewijne

 
Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft een redelijk beeld gekregen van gebieden die te maken hebben met wateroverlast in Paramaribo en Commewijne. 'Het doel van de veldoriëntatie zaterdag was om belangrijke pompen, sluizen en kanalen te bekijken', zegt de bewindsman vandaag, zondag 8 april 2018, op Starnieuws. 

Hoogste prioriteit is om de wateroverlast aan te pakken. De minister heeft samen met de afdeling Ontwatering en leden van het managementteam van het ministerie diverse plekken aangedaan. Er is een bezoek gebracht aan Dijkveld, Beekhuizen, Elisabethshof, Clevia en Commewijne.

Behalve het bekijken van de sluizen, gemalen en trenzen, heeft Pengel ook gesproken met buurtbewoners. Zij hebben ook oplossingen aangedragen voor het probleem van wateroverlast.

In Commewijne hebben districtscommissaris Ajaikoemar Kali en technische mensen van afdeling Commewijne van Landbouw, Veeteelt en Visserij de delegatie gebracht naar Alkmaar en Zorgvliet. Daar zijn er belangrijke afwateringskanalen. De districtscommissaris heeft een graafmachine ingezet om zwerfvuil dat voor verstopping zorgt, op te ruimen. Er worden diverse maatregelen getroffen om wateroverlast te minimaliseren.

Dat het wateroverlastprobleem niet iets is van vandaag de dag blijkt uit oude krantenberichten. Een willekeurige selectie uit 1962, 1963, 1972, 1974 en 1978:






Geen opmerkingen:

Een reactie posten