maandag 12 maart 2018

Zes verdachten aangehouden in zaak verduistering gelden Kinderbijslag

Verdwenen gelden bestemt voor betaling Kinderbijslag over het gehele jaar 2016


Zes personen zijn aangehouden in verband met zaak rond de verduistering van geld bij het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Dit meldt de Times of Suriname vandaag, maandag 12 maart 2018. Het geld was bestemd voor uitbetaling van de maandelijkse Algemene Kinderbijslag, AKB. 

Het betrof de betaling over het gehele jaar 2016. De verduistering vond in 2015 plaats, tijdens de eerste regering Bouterse. President Desiré Bouterse had tijdens zijn verkiezingstoer in het binnenland al laten doorschemeren dat er iets aan de hand was. Volgens het staatshoofd was het geld al vrijgegeven door het ministerie van Financiën. De bedoeling was de AKB op tijd te betalen aan ouders. Het gebeurde niet.

Bouterse zei toenmalig minister Alice Amafo (ABOP) van Sociale Zaken & Volkshuisvesting  om rekenschap te zullen vragen.

Kopstukken van Bouterses politieke partij NDP vermoedden politieke motieven achter de verduistering, met de bedoeling het imago te schaden van de NDP in het achterland.

Het is uiteindelijk uitgemond in een strafrechtelijk onderzoek. De huidige minister, Christien Polak, kondigde dat onderzoek vorig jaar aan. Het geld is inmiddels uitbetaald. De AKB wordt per gezin voor maximaal vier kinderen uitgekeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten