maandag 12 maart 2018

Agent schiet 'er maar wat op los' na diefstal accu uit auto buurvrouw

Mogelijk onschuldige automobilist door schietgrage agent onder vuur genomen


Het Dagblad Suriname bericht zondag 11 maart 2018, dat een agent van politie  vrijdagochtend gericht heeft geschoten op een voertuig, dat kort tevoren betrokken was bij een auto-inbraak in de Kamperfoelistraat. 

Uit het voorlopig politieonderzoek blijkt, dat de politieman in de Kamperfoelistraat woonachtig is. Hij keek uit een raam, omdat zijn honden danig tekeer gingen. Hij zag een man een accu uit de wagen van zijn buurvrouw wegnemen. De dief stapte met de accu in een blauwe auto en reed weg.

De agent pakte zijn dienstwapen en ging uit zijn woning om achter de dief aan te gaan. Hij zag dat de auto over de Zonnebloemstraat reed en loste twee schoten op het voertuig. Volgens de politieman heeft de autobestuurder de bevelen van hem genegeerd, waarna hij gericht schoot op de wagen.

De agent beweert verder, dat de autobestuurder kort daarvoor iemand aan de L’Hermitageweg had afgezet.

Na de schietpartij meldde een slachtoffer zich op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo met schotwonden in zijn borststreek en rechterarm. Uit de verklaring van de gewonde blijkt, dat hij niets te maken heeft met de auto-inbraak. Hij reed met zijn vriendin, toen iemand gericht op zijn voertuig schoot. Zijn vriendin die ook in de wagen zat, heeft de gewonde man naar het ziekenhuis gebracht. Er is geen andere accu in de wagen van de automobilist aangetroffen. Het onderzoek duurt voort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten