maandag 12 maart 2018

'Chaos door wegaanpassingen in en rond Paramaribo deels veroorzaakt door weggebruikers zelf'

'Als we zien hoe sommige weggebruikers zich gedragen, dan is het duidelijk hoe opstoppingen ontstaan'


Recente wijzigingen dan wel aanpassingen van wegen in en rondom Paramaribo leiden tot grote verkeersopstoppingen en ergernis onder vooral automobilisten. Mensen zijn veel langer onderweg dan vòòr de veranderingen. 

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, schuift voor een belangrijk deel de schuld in de schoenen van de weggebruikers zelf, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, maandag 12 maart 2018.

De Ringweg is sinds enkele weken een éénrichtingsweg en op belangrijke kruispunten, waaronder de hoek Coesewijnestraat/Ephraimszegen, is de verkeerssituatie totaal veranderd. Door deze wijzigingen zijn in de Anamoestraat, Wilhelminastraat en te Ephraimszegen regelmatig enorme files. Dit zorgt nogal voor irritatie bij weggebruikers.

Volgens Wip zijn de aanpassingen onderdeel van een groter plan, waarbij gefaseerd een aantal zaken zullen worden aangepakt. Hij benadrukt daarbij dat de oplossing van het drukke verkeer een voortdurend proces is. De technische maatregelen alleen kunnen niet zorgen voor een vlottere doorstroom van het verkeer. Hij meent, dat de weggebruikers de hand ook in eigen boezem moet steken. Geconstateerd is dat niet iedereen zich houdt aan de regels. Door onverantwoord rijgedrag zit het verkeer ook vast.

'Als we zien hoe sommige weggebruikers zich gedragen, dan is het duidelijk hoe opstoppingen ontstaan. Mensen die keren op de weg en mensen die een andere richting opgaan terwijl er een duidelijke richting is aangegeven', aldus Wip.

Om dit soort gedrag tegen te gaan, komt er binnenkort een intensievere samenwerking met de politie waardoor een einde zal komen aan de ongewenste situatie. Wip verzekert, dat alle problemen opgelost zullen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten