zaterdag 31 maart 2018

Naaktfoto scholiere verspreid op social media: twee verdachten aangehouden

Meisje stuurt foto's via ap naar vriend


De politie van het ressort Rijsdijk heeft maandag 26 maart de verdachten K.D. en X. aangehouden op verdenking van het verspreiden van naaktfoto’s van een meisje, zo meldt het Korps Politie Suriname vrijdag 30 maart 2018. 

Het meisje kreeg op school te horen van een leerkracht, dat haar foto’s op social media zijn verspreid. Het slachtoffer deed meteen aangifte tegen haar vriend D. voor wie zij de foto’s via app had gestuurd en X. van wie zij wist dat de foto’s op zijn mobiel waren opgeslagen.


D. werd opgespoord en aangehouden en aan de hand van zijn verklaring kon  X. ook opgespoord en aangehouden worden. Uit het onderzoek blijkt, dat D. een gewone mobiele telefoon heeft, waarmee hij niet kan app'n. Om te kunnen app'n en chatten met zijn vriendin, het slachtoffer dus, maakte hij gebruik van de android telefoon van zijn moeder of van X.

D. liet zijn Facebook-account open op de telefoon van zijn vriend X. waardoor de foto’s automatisch op de telefoon van zijn vriend zijn opgeslagen. X., die met het meisje op dezelfde school zit, zag naar zijn verklaring de foto’s en deelde die met nog een andere leerling. Op een gegeven moment zijn de foto’s op social media gedeeld.

X. is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie ingesloten. D. is na een ernstige waarschuwing voor zijn nonchalante gedrag heengezonden, na te zijn verhoord. De politie onderzoekt deze zaak verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten