zaterdag 31 maart 2018

Colombiaanse kerk schenkt 250.000 hosties aan de katholieke kerk van Venezuela

(Bron foto: AFP)
Katholieke kerk Venezuela niet in staat zelf hosties te kopen, omdat er een tekort aan meel is...


Een Colombiaanse kerk heeft 250.000 hosties geschonken aan de katholieke kerk van Venezuela, die moeite heeft gehad om haar eigen te kopen, omdat er een tekort aan meel is. Het bisdom van de stad Cucuta, dat zich op de grens tussen de twee landen bevindt, schonk de hosties voor de Paasvieringen. 

De hostie wordt gebruikt om de heilige communie tijdens de rooms-katholieke mis te vieren. In een verklaring zei de Colombiaanse kerk, dat de hosties zijn overgedragen op een brug tussen de twee landen.


Venezuela is zwaar getroffen door een economische crisis en tekorten aan voedsel en medicijnen zijn normaal geworden. Dit heeft ertoe geleid, dat de kerken van het land het moeilijk hebben gehad om hun eigen hosties te maken vanwege een tekort aan meel.

In de aanloop naar Pasen, wanneer de hostie wordt gebruikt om de Heilige Communie te vieren, zei de Colombiaanse katholieke kerk, dat het haar morele plicht was om Venezolanen te helpen bij het vieren van de festiviteiten.


'Het is belangrijk om aandacht te schenken aan de behoeften die het geloof teisteren als gevolg van deze tijd van crisis', aldus een verklaring van het bisdom. 'In deze tijd van de week kunnen de centrale mysteries van het christelijk geloof worden gevierd.'

Eerder deze maand werd gemeld, dat sommige kerken in Venezuela mensen hadden gevraagd om hun eigen meel mee te brengen, nadat de voorraden op waren. Sommige priesters moesten 'een beroep doen op kerkgangers om meel naar de nonnen te brengen', vertelde een lokale pastoor aan de rooms-katholieke krant La Croix.

(Suriname Mirror/BBC/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten