zaterdag 31 maart 2018

Beladers van SLM-vliegtuigen in staking

(Bron foto: screenshot YouTube)
Beladers hebben salaris over maart niet op tijd ontvangen en achterstallige betaling over februari is niet in orde gemaakt

Onderdirecteur Commerciële Zaken bij SLM zou enkele weken geleden in geheim gesolliciteerd hebben naar functie van SLM-directeur 


De Ware Tijd bericht vandaag, zaterdag 31 maart 2018, dat de beladers van SLM-vliegtuigen, tevens belast met het afhandelen van vliegtuigen, sinds gisteren het werk hebben neergelegd. Aanleiding is, dat zij hun salaris over maart niet op tijd hebben ontvangen en dat ook achterstallige betaling over februari niet in orde is gemaakt. De actie hing al ongeveer een week in de lucht. 

Toen betrokkenen gistermorgen na lang aandringen eindelijk hun cheques kregen, bleek dat zij toch niet over hun geld bij de bank konden beschikken, omdat de verwerking nog moest plaatsvinden. Dit was voor hen de druppel die de emmer deed overlopen.

De afhandeling van vluchten waarvoor de SLM verantwoordelijk is dreigt zo lang de actie voortduurt in gevaar te komen. Er zal f een beroep moeten worden gedaan op beladers van andere bedrijven f op die van luchtvaartmaatschappijen die hun eigen afhandeling verrichten.

Overigens is de staking om meerdere redenen ingezet dan alleen loon, aldus de Ware Tijd. De beladers die werkzaam zijn geweest bij het bedrijf Procons van Santuscha Raghoe, zouden nu rechtstreeks vallen onder het gezag van de SLM. Echter is, sinds SLM-directeur Robbi Lachmising de overname publiekelijk had aangekondigd, err geen werk van gemaakt hun indiensttreding schriftelijk te bevestigen.

Het Dagblad  Suriname  schrijft vandaag, dat de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) op verzoek van de SLM werd ingezet om onderzoek uit te voeren naar namen van de klokkenluiders binnen de SLM. Het gaat om klokkenluiders die informatie hebben gelekt naar de Warre Tijd over misstanden rond vluchtafhandelingen.

Het dagblad stelt nu van welingelichte bronnen te hebben vernomen, dat de CIVD tot de conclusie is gekomen dat de vliegveiligheid van kisten van de SLM nimmer in gevaar is gekomen. De bronnen delen dit mee op basis van het voorlopig rapport van de CIVD. Het verzoek van het op zoek gaan naar namen van klokkenluiders is uiteindelijk, volgens de informatie, niet meer als prioriteit gesteld door de CIVD.

Inmiddels zijn er in de Raad van Commissarissen verschuivingen doorgevoerd, terwijl de directeur van de SLM is bedankt. De onderdirecteur Commerciële Zaken bij de SLM zou enkele weken geleden in het geheim gesolliciteerd hebben naar de functie van directeur bij de SLM. De onderdirecteur heeft de brief gericht, op een moment dat de post van directeur SLM nog niet eens vacant was.

Er zijn SLM’ers die nu in de wandelgangen praten over niet één, maar meerdere klokkenluiders binnen de SLM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten