dinsdag 16 januari 2018

Ouders van moordverdachte Dafnon Murry van de Meer worden niet aangehouden

Heeft politie wel bewijzen aan de ouders gevraagd om de naam Rudolf Pengel te verifiëren?

 
De ouders van Dafnon Murry van de Meer zijn niet aangehouden voor het doorgeven van een valse naam van hun zoon. Hij wordt ervan verdacht de schutter te zijn van het dodelijk schietincident in bar PP ShiSha Lounge op de hoek van de Wolfram- en Heliumstraat op 12 januari. 

'Mocht een persoon een strafbaar feit plegen en een valse naam opgeven, zal die hiervoor wel in verzekering gesteld worden. Maar, wanneer iemand een valse naam doorgeeft van een andere persoon met bedoeling de opsporing van de politie te bemoeilijken, wordt die niet aangehouden', zegt politiecommissaris Guno Roosenhoff vandaag, dinsdag 16 januari 2018 in de Ware Tijd.

Hij wijst er op dat ze hiervoor wel vervolgd kunnen worden en daar staat een maximale straf van een jaar op.

De ouders worden vandaag opnieuw verhoord, maar ze worden niet gearresteerd.

De moeder van de moordverdachte en zijn stief- of pleegvader, die eigenaar is van bar-dancing ShiSha Lounge, hebben de politie op een dwaalspoor gezet, meldde de voorlichtingdienst van het poltiekorps maandag. Zij hadden aangegeven dat hun zoon, die als verdachte is aangemerkt, Rudolf Pengel heet. Nadat het koppel ontboden werd door de afdeling Kapitale Delicten, kwamen zij op hun verklaring terug.

Uiteraard kan ook de vraag gesteld worden of de politie bij het eerste contact met de ouders haar werk goed heeft verricht. Heeft zij wel bewijzen aan de ouders gevraagd om de naam Rudolf Pengel te verifiëren? Waarschijnlijk niet. Door de slordige werkwijze van de politie heeft de naam Rudolf Pengel enkele dagen rondgezoemd in de media.....en diezelfde media vragen hier ook niet naar bij de politie....

(Suriname Mirror/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten