maandag 22 januari 2018

Twee medewerkers Economische Controledienst aangehouden

Controleurs verdacht van afpersing winkelier in Vioolstraat te Victoriapark

 
Twee medewerkers van de Economische Controledienst (ECD) zijn zaterdag door de politie van bureau Kwatta ingesloten op verdenking van afpersing. Zij zouden vorige week woensdag een winkelier in de Vioolstraat te Victoriapark Srd 1.500 afhandig hebben gemaakt na een vermoedelijke overtreding van de vergunningsvoorwaarden te hebben geconstateerd. 

De Ware Tijd schrijft zondag 21 januari 2018 vernomen te hebben, dat de controleurs zonder een dienstopdracht woensdag in een privévoertuig naar de desbetreffende winkel waren gegaan voor controle. Ter plekke werden vermoedelijk sloffen illegale sigaretten aangetroffen.

De winkelier werd door de twee ECD'ers voorgehouden dat hij een boete van Srd 28.000 moest betalen bij het parket. Indien hij hen echter Srd 5.000 betaalde zou hij geen bekeuring krijgen. De man stemde in, maar gaf aan niet zoveel geld op zak te hebben en dus naar de bank moest. De winkelier werd door de twee mannen naar de bank gebracht om het gevraagde bedrag te lichten.

De ondernemer hield vervolgens de ECD-medewerkers voor, dat zijn bankrekening was geblokkeerd en hen op dat moment slechts Srd 1500 kon betalen, wat de mannen ook accepteerden. Afgesproken werd dat het resterend bedrag de volgende dag zou worden opgehaald.

De winkelier heeft bij de politie aangifte gedaan van persing. De twee medewerkers werden vervolgens opgespoord en zaterdag door de politie van Kwatta in verzekering gesteld. Het onderzoek is overgedragen aan de recherche van bureau De Nieuwe Grond.

Het is niet uitgesloten dat de twee ECD'ers nog meer slachtoffers hebben gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten