maandag 22 januari 2018

Oud-SP Tweede Kamerlid Van Bommel zegt lidmaatschap partij op

SP wil met Suriname-kenner in gesprek om hem voor de socialisten te behouden


De SP wil met partijgezicht Harry van Bommel in gesprek omdat die zijn lidmaatschap van de socialisten heeft opgezegd. 'We gaan met Harry in gesprek. Iemand met zijn verdienste in de partij laten wij niet zomaar gaan', laat partijvoorzitter Ron Meyer weten in reaactie op berichtgeving in het AD van zondag 21 januari 2018 over het vertrek van Van Bommel.

Van Bommel (1962) zat van 1998 tot vorig jaar voor de SP in de Tweede Kamer. Hij was buitenlandwoordvoerder en een van de prominente politici van de partij. Het is niet bekend waarom Van Bommel de partij wil verlaten.

Na zijn vertrek als Kamerlid in maart vorig jaar gaf hij een interview in de Volkskrant waarin hij kritisch was over partijvoorzitter Meyer en hij zijn teleurstelling uitte over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen voor de SP.

Inmiddels heeft hij een drukke baan als bestuursadviseur in Zwolle. Hoewel hij niet naar Zwolle verhuist, is zijn band met de stad hecht. 'Ik heb in Zwolle gewoond, gestudeerd en gewerkt. In vijf verschillende wijken, zoals Dieze, Holtenbroek en de binnenstad. Ik heb enkele jaren geserveerd in restaurant De Librije.'

De Van Bommels belandden in de jaren zeventig in de Zwolse regio, toen Harry's vader bij de griffie van de provincie Overijssel ging werken. Vanuit Noord-Brabant streek de familie neer in Heino. In Zwolle voltooide Van Bommel zijn middelbare schooltijd aan het Thomas a Kempis College om vervolgens een lerarenopleiding te volgen aan hogeschool Windesheim. 

(Suriname Mirror/AD/De Stentor/De Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten