maandag 22 januari 2018

'Situatie voor de bouw en infrastructuur op Curaçao blijft voorlopig structureel nijpend’

'Bouw nieuwe ziekenhuis en cruise megapier boost van tijdelijke aard'


De bouwsector heeft naar eigen zeggen reden te denken dat de situatie voor de bouw en infrastructuur voorlopig ‘structureel nijpend’ zal blijven. Dat stelt directeur van de Antilliaanse Aannemersvereniging (AAV) Mike Willem, aldus het Antilliaans Dagblad maandag 22 januari 2018.

Weliswaar was 2017 ‘macro gezien’ een beter jaar voor de bouwsector. 'Dat was te verwachten. Met de aankondiging een tijdje terug van de bouw van het nieuwe ziekenhuis en cruise megapier was het al duidelijk, zeker gezien de investeringen die hiermee gemoeid waren, dat de sector voor een aantal jaren een ‘boost’ zou ondervinden. Wat echter óók te verwachten was, is dat deze ‘boost’ van tijdelijke aard zou zijn.'

De verenigde aannemers stellen dat het vertrouwen - beter gezegd: het gebrek daaraan - van de private sector ‘nog steeds een probleem is’. 'En dat is juist hoognodig, om investeringen in de bouw structureel te waarborgen.' Daar komt nog bij dat de investeringen die normaliter door de overheid worden gepleegd, ook al jaren de nodige zorgen baren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten