woensdag 31 januari 2018

Drie zaken van advocaat Kanhai in het 8 decemberproces uitgesteld naar 27 maart

Advocaat Pick pleit voor vrijspraak verdachte Ritfeld

- Verdachten Wim Carbière en Orlando Heidanus niet verschenen - Tegen de twee was vrijspraak geëist 
- Krijgsraad beslist over niet-ontvankelijkheid zaak tegen overleden verdachte Rozendaal


De Krijgsraad heeft verschillende zaken in de militaire kamer vandaag, woensdag 31 januari 2018, uitgesteld naar 27 maart. Op de rol stond de zaak van zeven verdachten in het 8 decemberproces. Advocaat Irvin Kanhai vroeg om uitstel voor de zaak tegen zijn cliënten Stephanus Dendoe, Ernst Geffery en Iwan Dijksteel. Tegen alle drie is 20 jaar cel geëist. Kanhai stelde er niet aan toe gekomen te zijn om het pleidooi op papier te zetten. Dit bericht Starnieuws.

Raadsman Benito Pick heeft wel gepleit voor Edgar Ritfeld en vroeg algehele vrijspraak. Pick is er niet over te spreken, dat Ritfeld op de verdachtenlijst staat, terwijl het duidelijk is dat hij niks te maken heeft met de 8 decembermoorden. De auditeur-militair heeft ook vrijspraak tegen hem geëist. Pick stelde dat zijn cliënt al jarenlang gebukt gaat door de beschuldiging, terwijl er helemaal geen bewijs is tegen hem. Hij vroeg om deze kwestie zo snel mogelijk tot een eind te brengen.

De verdachten Wim Carbière en Orlando Heidanus zijn niet komen opdagen en hadden ook geen advocaat. De Krijgsraad, onder leiding van Cynthia Valstein-Montnor, merkte op dat de verdachten Carbiere en Heidanus blijkbaar geen gebruik willen maken van hun recht van pleidooi. Tegen Carbiere en Heidanus heeft Elgin vrijspraak geëist.

Auditeur-militair Roy Elgin vroeg het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren in de zaak tegen Ruben Rozendaal, die overleden is. Op de vraag van Elgin om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren in de zaak tegen Rozendaal, zal de Krijgsraad officieel een besluit nemen. Indien een verdachte overlijdt, wordt de zaak niet verder behandeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten