dinsdag 12 december 2017

Anton de Kom Universiteit van Suriname ontvangt in 2018 Srd 70 miljoen meer dan oorspronkelijk begroot

Minister Peneux geeft met verhoging begroting gehoor aan kritiek Assembleeleden

 
De begroting van de Anton de Kom Universiteit van Suriname voor 2018 is van Srd 15 miljoen opgetrokken naar Srd 85 miljoen. Dit zei minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maandag tijdens de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). 

Het bedrag is gelijk aan het subsidiebedrag dat in 2017 aan de universiteit is verstrekt, aldus het Dagblad Suriname dinsdag 12 december 2017.

Ook de subsidie van het Polytechnic College Suriname (PTC) wordt verhoogd naar Srd 4 miljoen.

Tijdens de eerste ronde van de begrotingsbehandeling hadden diverse parlementariërs kritiek geleverd op de zeer lage bedragen, die als subsidies voor deze onderwijsinstellingen waren opgenomen.

Assembleelid Raymond Sapoen, die minister van Onderwijs is geweest, stelde dat zelfs in perioden van economisch zwaar weer de bijdrage aan cruciale kennisinstituten niet verwaarloosd moet worden. Indien geen verandering hierin zou komen, dreigde Sapoen geen medewerking te verlenen aan goedkeuring van de begroting van Onderwijs.

Peneux heeft tijdens zijn betoog enkele wijzigingen aangeduid, die in de nota van wijziging van de regering zullen worden opgenomen. Hij kondigde aan dat ook de begrotingen van de directoraten Onderwijs en Cultuur zullen worden opgetrokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten