dinsdag 12 december 2017

Venezuela exporteert 500 ton ferronikkel naar de Nederlandse markt

President Maduro wil de afhankelijkheid van olie verminderen


Venezuela heeft 500 ton ferronikkel naar de Nederlandse markt geëxporteerd als onderdeel van het staatsbeleid gericht op het verminderen van de afhankelijkheid van olie, zo meldden officiële bronnen vandaag, dinsdag 12 december 2017.

Volgens de minister van Ecologische Mijnbouwontwikkeling, Víctor Cano, heeft mijnbouwbedrijf Loma de Níquel 500 ton ferronikkel in grote stukken naar Nederland geëxporteerd, wat hij omschreef als 'een prestatie van de productiekrachten van de mijnbouwmotor, gecreëerd door president Nicolás Maduro, om de nationale economie een boost te geven', schreef hij op zijn Twitter-account.


In een ander bericht prees de minister de inspanningen van de werknemers van dat bedrijf om de economie te diversifiëren. 'Een verdiende erkenning voor de arbeidersklasse van Loma de Níquel. Elke productie, elke beweging, is een positief signaal dat we op weg zijn naar productief Venezuela, het Venezuela van goud. The Mijnbouw Motor is het geweten van mensen.'


Nikkel- en staallegeringen worden gebruikt in de zware industrie en in de bouw van machines, onder anderenDe Venezolaanse autoriteiten spannen zich in om de nationale productie te diversifiëren om uit de afhankelijkheid van olie-export te komen, tot nu toe de belangrijkste bron van vreemde valuta in het land.

Venezuela heeft uitgebreide minerale bronnen zoals goud, coltan, thorium, diamant, ijzer, aluminium, uranium, onder andere, die behoren tot de belangrijkste wereldresserves.

(Suriname Mirror/Prensa Latina/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten