dinsdag 12 december 2017

Stichting Re-integratie Kansarmen (Rika) lijkt terrein te Santo Boma mis te lopen

Terrein van ongeveer vijf hectare valt onder ministerie van Justitie en Politie

- Jeugdcorrectiecentrum Santo Boma heeft er een onderwijsblok in gebruik genomen
- Rika-voorzitter Amstelveen zwaar teleurgesteld: 'Misschien gooi ik  handdoek in de ring als er geen prioriteit aan wordt gegeven'


De droom van de stichting Re-integratie Kansarmen (Rika) om op een verwaarloosd terrein te Santo Boma een opvangplek voor dak- en thuislozen te bouwen lijkt uiteen te spatten. Het terrein van ongeveer vijf hectare valt onder het ministerie van Justitie en Politie en was bedoeld voor de opvang van jeugdige gevangenen. De onafgebouwde woningen op het terrein waren echter in verval geraakt. De plannen voor het jeugdproject zijn nu weer uit de ijskast gehaald, zo bericht de. Ware Tijd vandaag, dinsdag 12 december 2017.

Het Jeugdcorrectiecentrum Santo Boma heeft er vorige week een onderwijsblok in gebruik genomen. Daniëlle Beeldsnijder, coördinator van het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli, zei 9 december 2017 tegen het Nationaal Informatie Instituut, dat er 'door gebrek aan financiële middelen' gefaseerd aan de gebouwen zal worden gewerkt om alle jeugdigen op het complex te krijgen.

Rika-voorzitter Henk Amstelveen zei in november op een persconferentie, dat de waarnemend minister van Justitie en Politie, Ferdinand Welzijn, mondeling had toegezegd zich te zullen inzetten om de plek in de boezem van de stichting te krijgen. Na de recente ontwikkelingen is het onzeker of Welzijn die toezegging kan nakomen.

'Op het woord van de minister als vertegenwoordiger van de Staat moet ik toch wel kunnen vertrouwen, anders kunnen wij alle hoop opgeven', zegt Amstelveen. De politiek beslist, beseft de Rika-voorzitter. 'Als dat het is, dan zij het zo. Misschien gooi ik de handdoek in de ring als er geen prioriteit aan wordt gegeven. Dan blijven zij maar op straat.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten