dinsdag 12 december 2017

Krant Ultimo Noticia, Curaçao, moet journalist Dick Drayer ruim honderdduizend gulden betalen

Ultimo Noticia heeft onrechtmatig foto's van Drayer gepubliceerd



De Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia moet journalist Dick Drayer ruim honderdduizend gulden betalen voor het onrechtmatig gebruik van zijn foto’s. Dat heeft de rechter in eerste aanleg gisteren bepaald, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 1 december 2017.

Drayer, de man achter Persbureau Curaçao, en NOS-corresspondent, stapte een jaar geleden naar de rechter nadat hij had gemerkt, dat Ultimo Noticia door hem gemaakte foto’s publiceerde zonder dat hij hiervoor toestemming had gegeven, en de krant niet bereid bleek voor de plaatsing van de foto’s te betalen. Begin 2015 begon hij de krant facturen te sturen voor plaatsing van 161 foto’s, en bracht voor elke foto 150 gulden in rekening.

De krant, die zijn fotografen 20 gulden voor elke geplaatste foto betaalt, reageerde niet op de nota’s van Drayer. Bij de behandeling van de zaak eerder dit jaar heeft Ultimo Noticia bestreden, dat de geplaatste foto’s eigendom zijn van Drayer of Persbureau Curacao. Bij de foto’s was geen naam van een fotograaf of bron vermeld. Volgens de rechter heeft Drayer echter voldoende aannemelijk kunnen maken dat de foto’s door hem zijn gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten