dinsdag 7 november 2017

'Zeven-Even had drie jaar geleden al moeten worden gestopt door de regering'

Misiekaba (NDP): 'Limbo is scherp, vlijmscherp en loopt soms op de lijn'

 
Het radioprogramma Zeven-Even had drie jaar geleden al moeten worden gestopt door de regering. Dat vindt NDP-fractieleider André Misiekaba. Hij is blij dat OWT en C-minister Jerry Miranda (Openbare Werken, Toerisme en Communicatie) met zijn brief aan Rapar Broadcasting Network (RBN) zijn doel heeft bereikt: Zeven-Even is uit de lucht. In de tweede ronde van de algemene politieke beschouwingen in het parlement vanmiddag, dinsdag 7 november 2017, noemde Misiekaba het programma, dat voor satirisch moet doorgaan, 'een onding', aldus de Ware Tijd. 

Het programma is niet te vergelijken met Bakana Tori van Clifton 'Limbo' Limburg, waarvan oppositieleden vinden dat die ook beledigend is en dus ook uit de ether moet.

De fractieleider voerde aan, dat Limbo 'scherp, vlijmscherp is en soms op de lijn loopt'. Het verschil met 'Zeven-Even' is dat Limbo ook politieke tegenstanders van de regering ruimte biedt om hun zegje te doen en indien nodig levert hij ook kritiek op het beleid van de regering. Misiekaba vindt dat politieke tegenstanders een politiek antwoord moeten formuleren op hetgeen Limbo presenteert. Als hun op 'Limbo-gelijkende programma's' niet het gewenste effect hebben moeten ze niet Limburg daar de schuld van geven.

Zeven-Even was, aldus Misiekaba, niets anders dan 'ordinair geklets'. Talrijke mensen die via het programma door het slijk zijn gehaald zouden hun beklag hebben gedaan, maar nimmer juridische stappen hebben ondernomen.

De fractieleider voerde aan dat de persvrijheid en het recht op vrije meningsuiting geen vrijbrief zijn om haat te zaaien of mensen ongenuanceerd te beledigen en door het slijk te halen.

Hij vroeg zich af waarom de oppositieleden de maatregel van Miranda niet goed vinden, terwijl in perioden waarbij hun partijen aan de macht waren verschillende radio- en tv-programma's zijn gestopt. 'Waarom was het toen wel goed en nu niet?', vroeg de NDP-fractieleider.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten