dinsdag 7 november 2017

President Bouterse: 'Harde aanpak criminaliteit wordt gecontinueerd en tot beheersbare proporties teruggebracht'

Bouterse rept geen woord over nog steeds niet aangenomen minister van Justitie en Politie


President Desi Bouterse ging vanmiddag, dinsdag 7 november 2017, in het algemeen in op de vragen die gesteld zijn vorige week door Assembleeleden tijdens de algemene politieke beschouwingen. Hij merkte op dat tijdens de begrotingsbehandeling per ministerie ingegaan zal worden op details.

Bouterse zei onder andere, dat bestrijding van criminaliteit als bijzonder zorggebied van de regering wordt beschouwd en dat veiligheid een primaire taak van de regering is. Er zijn volgens hem succesvolle projecten geïnitieerd. Bouterse zei ook dat de verhoogde surveillance van politie en militairen merkbaar zijn bij onder andere de roadblocks. De harde aanpak van de criminaliteit wordt gecontinueerd en tot beheersbare proporties teruggebracht.

Maar, nog steeds is er geen minister van Justitie en Politie, dagelijks vinden overvallen plaats en bijna wekelijks worden grote hoeveelheden cocaïne uit Suriname her en der onderschept. Daar werd met geen woord over gerept.

De president liet ook weten, dat de Anti-Corruptiewet is afgekondigd. De uitvoeringsbesluiten worden voorbereid door het ministerie van Justitie en Politie. Er moet nog een Anti-Corruptie commissie worden ingesteld door de president. Drie voordrachten moeten gedaan worden door Justitie en Politie, verder het Openbaar Ministerie, CLAD (Centrale 's Accountantsdienst) en de Belastingdienst. De commissie zal belast zijn met de preventieve werking van corruptie en zal signalen van misstanden vroeg kunnen signaleren.


(Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten