dinsdag 7 november 2017

Oud-jeugdparlementariër Edgar Sampie slaat weer alarm: 'Schoolboten zijn te vol' - Bootsmannen spelen met levens kinderen ...

'Scholieren krijgen ook nog eens afgedankte zwemvest- en'
 
Vorswijk (ABOP): 'Bootsmannen willen geld, dus proppen ze de kinderen maar in de boot'


'Als er iets gebeurt, zijn we al die kinderen kwijt', zegt ex-jeugdparlementariër Edgar Sampie van Sipaliwini vandaag, dinsdag 7 november 2017, in de Ware Tijd. Hij heeft vaak gewezen op het gevaar dat dreigt voor leerlingen van dorpen in het Boven-Surinamegebied die met de schoolboot vervoerd worden. Daarbij wordt het maximale aantal kinderen dat in een boot mag veelal overschreden. 

'Er mogen per boot niet meer dan twaalf leerlingen vervoerd worden, maar dagelijks zien we dat er bijna twintig in een boot zitten.' Hij vreest dat het vooral bij de krachtige stroomversnellingen verkeerd kan aflopen.

Sampie heeft ook geconstateerd dat de leerlingen afgedankte zwemvesten krijgen. 'Toen ik jeugdparlementariër was, heb ik een brief gericht aan het ministerie, maar er is geen verandering gekomen.' Hij is van plan om nog een brief te sturen naar de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW en C).

Sersinio Adaba, de huidige jeugdparlementariër van Sipaliwini, zegt dat hij dit probleem ook heeft aangekaart bij het Nationaal Jeugdparlement en bij de minister van OW en C, tot nu toe zonder resultaat.

Assembleelid Dinotha Vorswijk (ABOP) van Sipaliwini heeft eveneens aandacht gevraagd voor de situatie. Beide districtsvertegenwoordigers onderkennen het gevaar voor de leerlingen. Vorswijk: 'In feite zouden de bootsmannen dit niet mogen toelaten, maar ze willen geld, dus 'proppen' ze de kinderen maar in de boot.'

 Ze stelt ook dat controle door de verantwoordelijke instanties uitblijft. De parlementariër wil graag dat de overheid tenminste twee extra boten inzet en daarbij ter plekke controleert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten