zondag 5 november 2017

Vijf leden Venezolaanse Nationale Garde verdacht van cocaïnehandel

Commandant Nationale Garde door VS verdacht van steun aan drugshandelaren in ruil voor geld


Nadat 140 brokken cocaïne afkomstig uit Venezuela in Santo Domingo waren aangekomen, werd een hooggeplaatste socialistische loyalist ervan beschuldigd dat hij steekpenningen had ontvangen van drugshandelaren en dat leidde tot de arrestaties van verschillende ondergeschikten. Vijf leden van de Venezolaanse Nationale Garde werden zaterdag geconfronteerd met aanklachten inzake cocaïnehandel in de Dominicaanse Republiek.

Generaal Néstor Reverol, commandant van de Venezolaanse Nationale Garde en een van de grootste loyalisten van president Nicolas Maduro, vertelde verslaggevers vrijdag tijdens een persconferentie dat vier sergeanten en een luitenant cocaïne smokkelden via de Simón Bolívar de Maiquetía International Airport. Reverol zei dat het doel was om 'de hele bende te ontmantelen totdat hij bij de leiders, bazen, van deze organisatie kwam'.

Vier stuks bagage met de lading vertrokken met een Láser Airlines-vlucht naar de Dominicaanse Republiek. Autoriteiten in Santo Domingo geloven, dat de VS de beoogde eindbestemming van de cocaïne was.

Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA)-onderzoekers menen dat Venezuela lang heeft gediend als een smokkelroute voor cocaïne uit Colombia. Ondanks beschuldigingen van de VS dat Reverol deel uitmaakte van het 'Cartel of the Suns', waarin hooggeplaatste leden van het Venezolaanse leger betrokken waren die cocaïneverzendingen beschermden uit Colombia, bevorderde Maduro hem vorig jaar.

In 2016 hebben Amerikaanse openbare aanklagers een aanklacht van 1 januari 2015 ingediend tegen Reverol op beschuldiging, dat hij steekpenningen accepteerde om drugshandelaren te helpen. Twee van zijn neven - Franqui Francisco Flores de Freitas, 30, en Efraín Antonio Campo Flores, 29, - werden veroordeeld voor een samenzwering om cocaïne in de VS te importeren. Ze werden gearresteerd op Haïti.

(Suriname Mirror/Local10, Pembroke Park, Florida, VS/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten