zondag 5 november 2017

Gajadien (VHP): 'In Suriname worden in alle productiesectoren obstakels opgeworpen'

'Guyana is uit crisis gekomen door zijn uitgavenbeleid drastisch aan te passen'


Assembleelid tevens plaatsvervangend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien, vindt dat de regering haar beleid drastisch moet veranderen. Suriname moet ruim 23 miljoen Amerikaanse dollar per maand vrijmaken voor aflossingen en rentes, vanwege mismanagement van de president en zijn regering. Dit stelde de politicus in De Nationale Assemblee tijdens de algemene politieke beschouwingen donderdag.

De president antwoordt dinsdag op de vragen die de verschillende fracties hebben gesteld, aldus Starnieuws zaterdag 5 november 2017.

Gajadien merkte op, dat ook buurland Guyana in zijn crisisjaren deze situatie van een vicieuze cirkel van het aangaan van leningen heeft gekend. Guyana is eruit gekomen door zijn uitgavenbeleid drastisch aan te passen en zijn uitgaven door public sector reform te verminderen. De productiesector is daadwerkelijk voorzien met incentives. Voor het bereiken van de economische groei is de productie opgevoerd.

In Suriname worden in alle productiesectoren obstakels opgeworpen, meent de VHP'er. 'Hierdoor lopen wij die ontwikkeling mis.'

'Terwijl wij willen praten over duurzaam natuurbeheer wordt er aan kaalkap gedaan waarbij alle hout, voornamelijk rondhout naar China en een deel naar India gaat. Er komt geen aangepast beleid hierop, waardoor momenteel er schaarste is van enkele houtsoorten op de lokale markt. Houtzagerijen staan op het punt om hun bedrijven te sluiten.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten