zondag 5 november 2017

Twee Nederlanders in Marokko gearresteerd voor schietpartij in café in Marrakech

Arrestanten, 29 en 24 jaar oud, van Dominicaanse en Surinaamse origine



Twee Nederlanders zijn in Marokko gearresteerd voor een schietpartij in een café in de stad Marrakech. Daarbij vielen afgelopen donderdag een dode en twee gewonden. De twee arrestanten, 29 en 24 jaar oud, zijn van Dominicaanse en Surinaamse origine, melden verschillende media in Marokko zaterdag 4 november 2017, waaronder Yabiladi.

Volgens Marokkaanse media zijn zes verdachten gearresteerd in Casablanca.

De Marokkaanse veiligheidsdienst DGSN (Direction Générale de la Sûreté Nationale) stelt, dat de twee bekenden van de politie zijn. Ze worden in verband gebracht met onder meer internationale drugshandel, ontvoeringen en gewapende overvallen.

Op basis van eerste onderzoeksgegevens  kwamen de twee mannen een week geleden in Marokko aan. Ze hebben kamers gehuurd in twee verschillende hotels die zich naast de plaats delict bevinden.


Een van de verdachten werd herkend aan zijn rastakapsel. Het zou gaan om een afrekening in het criminele milieu.


Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kan het bericht nog niet bevestigen, maar zegt het te zullen uitzoeken.

Het Parool berichtte gisteren, dat in de onder Nederlandse Marokkanen geliefde koffiezaak La Crème in Marrakech donderdagavond waarschijnlijk per ongeluk een klant is geliquideerd. Het doelwit was volgens ingewijden de zeer vermogende Nederlands-Marokkaanse crimineel 'Mous' F., de eigenaar van de zaak.


'Mous' F., alias 'Amotor' (motor), heeft in Marrakech nog zeker één andere luxe koffiebar. In Nederland was hij volgens bronnen de financier van de onder criminelen geliefde club No Limit in Zoetermeer. Die zaak is onlangs voor de tweede keer gesloten door de burgemeester omdat het management onvoldoende optrad tegen geweld en inmenging van criminelen. In het criminele milieu zouden al weken verhalen zijn rondgegaan over een plan F. te liquideren, blijkt nu.

De man die donderdagavond door zijn hoofd werd geschoten was een geneeskundestudent. Een vriend van het slachtoffer en een vrouw raakten gewond. Het overleden slachtoffer is volgens Marokkaanse media de zoon van de president van de rechtbank in de centraal-Marokkaanse stad Beni Mellal


(Suriname Mirror/Yabiladi/Crimesite.nl/De Telegraaf/Twitter/Het Parool/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten