zondag 5 november 2017

Ministerie van Volksgezondheid en Ziekenhuisraad voeren 'vruchtbaar' overleg over toekomst ziekenhuiszorg

Volksgezondheid en Ziekenhuisraad willen spoedig plan van aanpak aanbieden aan Assemblee


Het ministerie van Volksgezondheid en de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) hebben 2 en 3 november in het district Nickerie strategisch overleg gevoerd over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Suriname, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII.

De NZR heeft dit overleg als vruchtbaar ervaren en heeft er goed gebruik van gemaakt om van gedachten te wisselen en te discussiëren over de toekomst van de ziekenhuiszorg in Suriname, aldus het NII.

De minister van Volksgezondheid, die dit initiatief nam, vond het nodig met de ziekenhuisdirecteuren te praten om zo te kunnen komen tot het formuleren van een strategisch raamwerk waarin concrete stappen geformuleerd worden die als basis zullen dienen voor een nationale ziekenhuisstrategie.

Zaken die tijdens dit overleg zijn besproken zijn onder andere het opzetten van gemeenschappelijke dienstencentra, het nationaal automatiseringstraject en het komen tot een uniform normenkader. Zowel de minister als de NZR zijn, aldus het NII, zeer tevreden over het verloop van het overleg en geven aan het nog op te maken plan van aanpak zo spoedig mogelijk te willen presenteren aan  regering en Assemblee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten