woensdag 29 november 2017

Verbazing bij vrijgesproken oud-CBCS-directeur Tromp over hoger beroep OM Curaçao

'Gezien de inhoud van het zeer uitvoerig en goed gemotiveerde vonnis is dit besluit verrassend'


Via de media heeft de voormalige president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, Emsley Tromp, gisteren te horen gekregen, dat het Openbaar Ministerie (OM) zich niet neerlegt bij de integrale vrijspraak van het Gerecht van 17 november. 'Gezien de inhoud van het zeer uitvoerig en goed gemotiveerde vonnis is dit besluit verrassend', zo laat Tromp middels zijn advocaten Mirto Murray en Niels van der Laan weten, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 29 november 2017.

'Het is te betreuren dat de uitspraak van de rechter het Openbaar Ministerie niet tot enig hernieuwd inzicht heeft gebracht omtrent zijn eigen handelswijze.' Een handelswijze die volgens Tromp in de ‘afgelopen anderhalf jaar onherstelbare schade’ aan zijn reputatie heeft toegebracht.

Murray en Van der Laan vervolgen in de verklaring: 'Tromp heeft in het verleden reeds meermalen opgemerkt dat hij de uitkomst van deze procedure vol vertrouwen tegemoet ziet. Gezien de uitspraak van het Gerecht is dit vertrouwen ook volstrekt gerechtvaardigd.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten