woensdag 29 november 2017

Jogi (VHP) over project Naschoolse Opvang: 'Er werd veel meer voeding geleverd dan er kinderen op scholen zaten'

'Voor 120 leerlingen op de Slootenschool zijn 450 porties geleverd'

'Op Blauwgrond zijn 430 porties geleverd voor 85 leerlingen'...

 
Er is flink gerommeld met publieke middelen bij de uitvoering van het project Naschoolse Opvang. Een rapport, opgesteld door deskundigen, bevestigt dat er miljoenen Surinaamse dollars zijn uitgegeven zonder verantwoording.

In het parlement gooide Mahinder Jogi (VHP) gisteren de knuppel in het hoenderhok, aldus Waterkant.net vandaag, woensdag 29 november 2017. Er werd veel meer voeding geleverd dan er kinderen op de scholen zaten. De Naschoolse Opvang draaide immers vooral om het verstrekken van voeding. Van begeleiding van kinderen is weinig terecht gekomen.

Het is dan ook rond de voeding of de betaling ervan dat de corruptie welig tierde. 'Voor honderdentwintig leerlingen op de Slootenschool zijn vierhonderdenvijftig porties geleverd. Op Blauwgrond zijn vierhonderdendertig porties geleverd voor vijfentachtig leerlingen', zei Jogi.

Op een andere school van honderdenzestig leerlingen werden vierhonderd porties geleverd. En dat allemaal op dagbasis.

Volgens Jogi zijn bestelbonnen ter waarde van drie miljoen Surinaamse dollar (ongeveer driehonderdduizend euro) uitgegeven. In het rapport kan niet worden aangegeven waar en wat is besteld. Ook is niet duidelijk wie heeft ontvangen en wanneer. Er is wel betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten