woensdag 29 november 2017

Guangdong Zhenrong Energy (GZE) vindt in Baota Petrochemical Group partner voor modernisering Isla, Curaçao

Premier Rhuggenaath: 'MDPT nu officieel door GZE op de hoogte gesteld van deelname Baota'


Guangdong Zhenrong Energy (GZE) en Baota Petrochemical Group Ltd overleggen volgende week maandag met het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) over de modernisering van de Isla-raffinaderij. Dat bevestigt woordvoerder Chau Lu van GZE vandaag, woensdag 28 november 2017, in het Antilliaans Dagblad

Baota Petrochemical werd door GZE in haar brief van 3 november aan premier Eugene Rhuggenaath (PAR) geïntroduceerd als partner om tegemoet te komen aan de urgente vereisten van het Multidisciplinair Projectteam voor de due diligence. Baota is ook gepresenteerd als dé partner die officieel garant kan staan voor de financiële en technische ‘know how’ om het moderniseringstraject van de raffinaderij succesvol uit te voeren.

In de brief kondigde GZE aan binnen een paar dagen uitsluitsel te kunnen geven over de deelname van Baota. Rhuggenaath verklaarde desgevraagd, dat het MDPT nu officieel door GZE op de hoogte is gesteld van de deelname van Baota als partner.

Het MDPT heeft op 16 november in een brief aan GZE een ultimatum gesteld. Het bedrijf zou binnen twee weken uitsluitsel moeten geven over de due diligence en ook moeten bewijzen dat financiële middelen en de technische kennis aanwezig zijn om het moderniseringsproject van de Isla te realiseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten