woensdag 29 november 2017

Sinds 23 mei 2015 vermiste Hi-Jet helikopter gevonden

Helikopter ontdekt in omgeving weg naar Atjoni door medewerkers Chinees houtkapbedrijf

Starnieuws publiceert, smakeloos en respectloos naar nabestaanden, foto van een aangetroffen schedel (die foto is 30 november door Starnieuws verwijderd) en overige botresten


De sinds 23 mei 2015 vermiste helikopter van Hi-Jet Helicopter Services, die bestuurd werd door piloot Donavan van Embricqs en zijn collega Ryatno Kertodikromo, is gevonden. In de omgeving van de weg naar Atjoni is in het bos een neergestorte helikopter ontdekt. Dit melden de Ware Tijd en Starnieuws onder andere, nadat de Apintie nieuwsdienst met het nieuws was gekomen.

Infanteristen van het Nationaal Leger zijn woensdag 29 november 2017, naar het gebied gestuurd waar het toestel is gezien. De helikopter zou zijn ontdekt door medewerkers van een Chinees houtkapbedrijf.

De personen die het toestel ontdekt hebben, hebben ook twee geraamtes gevonden, aldus Starnieuws. De vinders hebben foto's ter plaatse gemaakt en doorgegeven aan de politie van Atjoni.

Starnieuws heeft - smakeloos, ongepast - een foto van een aangetroffen schedel gepubliceerd.... Uit respect voor de nabestaanden gaat de Suriname Mirror nièt over tot het publiceren van dergelijke foto's. Hier zijn die foto en het Starnieuws-bericht wèl geplaatst (zie onderaan) om te tonen dat Starnieuws weinig met kwalitatieve journalistiek te maken heeft (
(donderdag 30 november blijkt de foto van een schedel door Starnieuws te zijn verwijderd!).

De Hi-Jet helikopter verdween op 23 mei 2015 op weg terug naar Paramaribo, na in Sipaliwini stembussen- en stembiljetten te hebben afgeleverd in verband met de verkiezingen die twee dagen daarna werden gehouden.

Zoekacties van de autoriteiten hadden tot nu toe niets opgeleverd.
Hi-Jet had zelfs een bedrag van 35.000 Amerikaanse dollar uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot het terugvinden van de twee medewerkers en de helikopter.

Familie en vrienden hadden ook benefietactiviteiten georganiseerd om fondsen te verzamelen om zoekacties te helpen bekostigen.

http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/44479

Geen opmerkingen:

Een reactie posten