woensdag 29 november 2017

Extra maatregelen zijn getroffen om de criminaliteit de kop in te drukken...

(Bron foto: Nationaal Informatie Instituut)
Politieoptreden moet het veiligheidsgevoel terugbrengen in de samenleving

Mededelingen minister en korpsleiding lijken herhalingen van zetten slechts in, sussende, geruststellende woorden...


Minister Ferdinand Welzijn (nog steeds waarnemend op Justitie & Politie) en de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben op een persconferentie vanmiddag, woensdag 29 november 2017, maar weer eens aangegeven, dat er extra maatregelen zijn getroffen om de criminaliteit de kop in te drukken. In Groot-Paramaribo zal de politie extra 'hot spots' inzetten om snel te kunnen handelen bij een criminele activiteit. Tevens zal de politie zichtbaar aanwezig zijn. Dit meldt Starnieuws.

Er is een verruwing merkbaar van de criminaliteit, waarbij inbraken in woningen zijn toegenomen. Welzijn benadrukt, dat de concentratie van de politie in Paramaribo is, maar ook de regio's zijn nauw betrokken bij de verhoogde paraatheid. Criminelen die uitweidden naar andere regio's zullen merken dat de pakkans daar nog groter is. De verschillende brandhaarden zijn in kaart gebracht om zo trefzeker mogelijk te kunnen reageren.

Het nieuwe rooster met meer manschappen en langere uren is dinsdagavond ingegaan.

Waarnemend korpschef Antonio Chin en waarnemend politiecommandant van Paramaribo Prem Jethoe benadrukten, dat landelijk de criminaliteit niet is gestegen. Wel is het zo, dat er sprake is van verruwing in Paramaribo, waarbij ook levens zijn te betreuren. Onderkend wordt dat de gemeenschap in angst is.

Het politieapparaat met ondersteuning van het Nationaal Leger en Penitentiaire Ambtenaren zal merkbaar aanwezig zijn.

Letitia Forster, belast met de drugsbestrijding, en Roberto Prade van de afdeling Kapitale Delicten benadrukten dat resultaten niet zullen uitblijven. Er zal volgens hen effectief en efficiënt worden opgetreden. Verschillende gespecialiseerde eenheden zijn betrokken bij deze operatie. Zonder de strategie prijs te geven, deelden de minister en verschillende leden van de politietop mee, dat er duidelijk resultaat geboekt zal worden.

Er is doorgaans al een verhoogde paraatheid van de politie in december, maar nu worden enkele aanpassingen aangebracht. Het belangrijkste doel is om door het politieoptreden het veiligheidsgevoel terug te brengen in de samenleving. De politie is daarvoor getraind en is daartoe in staat, benadrukte Welzijn. De regering heeft middelen vrijgemaakt voor deze operatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten