vrijdag 10 november 2017

Venezuela's regering en oppositie hervatten poging om dialoog te voeren

Derde poging in een jaar om een ​​bittere politieke patstelling te doorbreken


Venezuela's regering en oppositie hervatten pogingen om dialoog te voeren, de derde poging in een jaar van de regering van president Nicolas Maduro en zijn tegenstanders om een ​​bittere politieke patstelling te doorbreken.

Eerdere inspanningen voor de dialoog zijn geëindigd in verwijten tussen beide partijen en geen  concrete vooruitgang te midden van een verschrikkelijke economische crisis die heeft geleid tot een toename van ondervoeding en ziekten die te voorkomen zijn.

Oppositieleiders zeiden, dat hoewel Maduro eerder de gesprekken heeft gebruikt om tijd te rekken in plaats van serieuze hervormingen door te voeren, er nog steeds een nieuwe ronde nodig is om te zorgen voor vrije en eerlijke presidentsverkiezingen, die momenteel gepland zijn voor 2018.

'We hebben relaties ontwikkeld in Latijns-Amerika, zodat we in het gezelschap van bevriende landen en regeringen, de voorwaarden voor een presidentsverkiezing kunnen faciliteren', zei Julio Borges, voorzitter van het door de oppositie geleide nationale parlement, op een persconferentie.

De oppositie verliet in september de dialoog met de heersende socialistische partij, en stelde dat de regering niet aan de eisen had voldaan, zoals de vrijlating van gevangen genomen activisten van de oppositie en mechanismen om buitenlandse humanitaire hulp mogelijk te maken.

Parlementslid Luis Florido, woordvoerder van de oppositie in het dialoogproces, zei dat de oppositie een nieuwe verkiezingenraad zou zoeken en zou aandringen op presidentsverkiezingen. Hij voegde eraan toe dat Paraguay, Mexico en Chili het proces zouden begeleiden.

Informatie Minister Jorge Rodriguez zei via Twitter, 'de dialoog gaat verder op 15 november in de Dominicaanse Republiek'.


De twee partijen hielden in september 'verkennende bijeenkomsten' met de steun van de Dominicaanse president Danilo Medina.

(Suriname Mirror/Reuters/Twittter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten