vrijdag 10 november 2017

Officier van Justitie in beklaagdenbankje verdacht van corruptie

Verdachte gaf ingevorderde rijbewijzen tegen betaling terug

OM eist 24 maanden cel waarvan 23 voorwaardelijk en ontzegging uit zijn ambt voor vijf jaar

 
Hoewel Officier van Justitie R.A. ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan 'een vorm van corruptie' door ingevorderde rijbewijzen tegen betaling terug te geven, acht zijn collega Cynthia Klein het bewijs geleverd. Zij vorderde tegen hem 24 maanden gevangenisstraf, waarvan 23 voorwaardelijk, een proeftijd van drie jaar, en ontzegging uit zijn ambt voor vijf jaar, aldus de Ware Tijd vrijdag 10 november 2017. 

Een veiligheidsman, A.R., met wie hij het strafbaar feit zou hebben gepleegd, hoorde een eis aan van twaalf maanden, waarvan elf voorwaardelijk en een proeftijd van eveneens drie jaar. En als bijzondere bepaling dat hij twee jaar zijn ambt niet mag uitoefenen. Hij heeft wel bekend en volledig meegewerkt aan het onderzoek.

De rijbewijzen die ingevorderd waren, werden afgegeven zonder toestemming van de verantwoordelijke instanties. De beide mannen ontvingen geld voor het versneld teruggeven van het rijbewijs.

Tijdens het requisitoir woensdag heeft Officier van Justitie Klein gesteld, dat het Openbaar Ministerie ervan overtuigd is aan de hand van de bewijsmiddelen dat de twee verdachten schuldig zijn. A.R ontving geld en moest het afstaan aan R.A. Na de betaling kregen de personen hun rijbewijs daadwerkelijk terug. De verdachten hebben maar kort in voorarrest gezeten.

De verdediging houdt op 4 december pleidooi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten