vrijdag 10 november 2017

Politie bevrijdt slachtoffer (33) ontvoering in cocaïnezaak

Vier verdachten (27, 29, 37 en 38) van criminele organisatie gearresteerd


Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) van het Korps Politie Suriname heeft gisteren de door een bende ontvoerde O..A. (33) bevrijd en de verdachten V.C. (27), M.T. (38), M.J. (37) en T.M. (29) aangehouden  en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten voor onder andere deelname aan een criminele organisatie, overtreding van de wet op verdovende middelen- en vuurwapenwet. Dit meldt het korps vandaag, vrijdag 10 november 2017.

De politie van Uitvlugt kreeg gisteren via de Centrale Meldkamer de melding van de ontvoering. A. had zijn voertuig naar een carwash gebracht. Agenten gingen naar de carwash voor het instellen van een onderzoek naar de ontvoering. Al gauw bleek, dat de man was aangevallen door een bende. Het slachtoffer was achtervolgd door de mannen die hem mishandelden met een knuppel. Hij werd daar ontvoerd en zijn voertuig werd ook meegenomen. De politie van Uitvlugt schakelde het RBTP in.

Het onderzoek leidde naar de Quanitastraat, waar één van de beschreven voertuigen werd gesignaleerd. Het RBTP pleegde op dit adres een inval. Acht mannen en twee vrouwen, die zich in de woning bevonden, werden overgebracht naar het politiebureau.

Tijdens de inval hoorden agenten hulpgeroep uit een berghok. Het bleek te gaan om het ontvoerde slachtoffer, dat letsels aan zijn lichaam had opgelopen door toegebrachte slagen. De anderen die volgens het voorlopige onderzoek niet betrokken zijn bij de gepleegde strafbare feiten, zijn na verhoor heengezonden.

Het slachtoffer moest twee jaren geleden een aantal kilo's cocaïne voor de organisatie via Frans-Guyana naar het buitenland vervoeren. Hij dook echter onder. De bende zag hem gisteren bij de carwash. Zij mishandelden hem en namen hem mee.

Bij de inval was ook een vreemdeling aanwezig, die afgevoerd werd naar het politiebureau. Hij is in vreemdelingenbewaring genomen.

Van de verdachte V.C. heeft de politie scherpe patronen in beslag genomen. Volgens zijn verklaring zou hij een ritueel bad (wasi) nemen met de patronen die hij illegaal in zijn bezit had. 520 Gram drugs, die in het voertuig van M.J. wss aangetroffen, is in beslag genomen en overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade.

Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten