vrijdag 10 november 2017

Korps Politie Suriname doet onderzoek in zaak forse cocaïnevangst op Guadeloupe

Cocaïne moet al in Nickerie zijn verstopt tussen rijstbalen

Eén persoon in Suriname opgebracht voor verhoor


In de zaak rond de onderschepping van drugs op het Franse Guadeloupe is één persoon opgebracht voor verhoor. Dit meldt de Times of Suriname vandaag, vrijdag 10 november 2017. Het verhoor houdt verband met een onderzoek dat het Korps Politie Suriname instelt. Nog onduidelijk is wat de rol van de verhoorde persoon is geweest. Volgens de Times of Suriname is de aangehouden verdachte een zakenman, de rijstexporteur R.J..

Wel is het adres bekend waar de vrachtcontainer was opgeslagen voor de verscheping. Het blijkt dat de vracht in een loods stond te Beniespark, in het westen van Paramaribo.

Volgens de Franse Justitie is ongeveer 750 kilo cocaïne gevonden tussen een lading rijst. Volgens de krant is de rijst getransporteerd vanuit Nickerie. De cocaïne moet al in Nickerie zijn verstopt tussen de rijstbalen. In Paramaribo is de verpakking klaargemaakt voor verplaatsing naar de haven. Op de Jules Sedney haven zijn klaarblijkelijk geen problemen ondervonden. Dit ondanks de honderdprocentcontrole die er geldt voor alle aangeboden vracht.

De lading stond geregistreerd voor verscheping naar België. Volgens de Fransen is het schip waarmee de container werd vervoerd, grondig doorgelicht. Dit gebeurde al kort na aankomst. Op Guadeloupe zelf zijn geen aanhoudingen gepleegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten