zondag 19 november 2017

Steden Guayaquil en Balao in Ecuador door aardbevingen getroffen

Voor zover bekend alleen schade aan gebouwen


Twee aardbevingen troffen vrijdag de kust van Ecuador, waardoor verschillende gebouwen beschadigd raakten. Een eerste aardbeving met een 6.2 magnitude trof de havenstad Guayaquil rond kwart voor negen 's morgens plaatselijke tijd en werd sterk gevoeld in andere provincies. Het werd geregistreerd op een diepte van 47,11 kilometer. De aardbeving vond plaats 20 minuten voordat een simulatie-oefening in die stad was gepland om burgers voor te bereiden op hoe om te gaan met dit soort noodsituaties.

Op dezelfde dag, tegen half twaalf in de avond lokale tijd, trof een aardbeving met een kracht van 5.8 de stad Balao in dezelfde provincie, Guayas. De aardbeving was dichterbij het oppervlak, op 8,4 kilometer diepte. Er zijn geen doden gerapporteerd.




In de stad Pasaje, gelegen in de provincie El Oro, werd schade aan huizen gemeld. In één geval viel een muur van een huis, volgens de lokale media. De autoriteiten zeiden, dat de aardbeving werd gevoeld in hooglandsteden als Cuenca en Quito.

President Lenin Moreno zei via zijn Twitter-account, dat 'de eerste rapporten enige schade aan gebouwen melden' en riep de Ecuadoranen op om kalm te blijven.

Ondertussen zei het Oceanografisch Instituut van de Ecuadoraanse Marine, dat de aardbeving geen ​​tsunami zal veroorzaken. Autoriteiten in Guayaquil beoordelen de schade en vragen de burgers om kalm te blijven gelet op de mogelijkheid van nieuwe naschokken.



(Suriname Mirror/TeleSUR/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten