zondag 19 november 2017

Carla Boetius gekozen tot nieuwe voorzitter Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ)

(Bron foto: Facebook)
Boetius moet trachten journalistenvereniging te reanimeren

Wilfred Leeuwin afgezwaaid als voorzitter, maar Edward Troon blijft aan als ondervoorzitter - Oud-voorzitster Rachael van der Kooye secretaris


Carla Boetius, nieuwscoördinatrice bij ATV, is gisteravond, zaterdag 18 november 2017 bij enkele (!) kandidaatstelling gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ). Zij neemt de hamer over van Wilfred Leeuwin, die deze ruim zes jaar heeft gehanteerd. 

De overige bestuursleden zijn Edward Troon (ondervoorzitter), Rachael van der Kooye (secretaris), Harvey Panka (penningmeester), Tatjana Muskiet (2e secretaris) en Xaviera Arnhem (2e penningmeester).

Het bestuur is een weerspiegeling van journalisten die geruime tijd hun stempel drukken binnen de SVJ en nieuw toegetreden leden. Of die weerspiegeling - met een paar. mastodonten - werkelijk zal leiden tot het omtoveren naar een actieve SVJ zal de toekomst moeten uitwijzen.

De SVJ is 26 jaar geleden, op 8 februari 1991, opgericht en leed de afgelopen periode een sukkelend bestaan. De vereniging maakte op 2 september een doorstart, waarbij bepaald werd dat binnen drie maanden bestuursverkiezingen zouden worden gehouden.

Het nieuwe bestuur zal werken aan de versterking van de SVJ. Diverse journalisten zouden zich inmiddels hebben aangemeld om lid te worden van de vereniging. Het aan de tijd aanpassen van de statuten en het huishoudelijk reglement is ook één van de voornemens van het nieuwe bestuur.

Of de vereniging ook de journalistieke kwaliteiten van het journaille èn haar leden tegen het licht gaat houden, beter bereikbaar wordt door een contact(e-mail)adres en website en transparant wordt, is niet bekend.

(Suriname Mirror/Starnieuws)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten