zondag 19 november 2017

Onenigheid over stuk grond te Santo Boma tussen bond Penitentiaire Ambtenaren en stichting Rika

Bondsvoorzitter Gallant: 'Het terrein is bestemd voor het KPA'

Rika: 'Wij hebben een mondelinge toezegging voor opvang van Dak- en Thuislozen te Santo Boma'


De bond van de Penitentiaire Ambtenaren is tegen de uitgifte van een terrein te Santo Boma met daarop zeven woningen. In opdracht van de leden trekt de bond aan de bel. Er worden besluiten genomen in het nadeel van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA), aldus de bond. 

Volgens bondsvoorzitter Gustaaf Gallant is het terrein bestemd voor het KPA, om jeugdigen op professionele wijze op te vangen in plaats van in de strafinrichting. Behalve dat de zij gescheiden moeten zijn van de volwassenen, moet er ook een milieuvriendelijk klimaat worden gecreëerd. Het gaat ook om training, scholing en begeleiding. Het proces van verzelfstandiging en herstructurering duurt in het ambtelijke een tijdje, legt Gallant uit.

'Wat we zien gebeuren, is dat we geschrokken zijn van een beweging, die zich heeft voorgedaan met betrekking tot inneming. Dat is gewoon onkan.' De bondsvoorzitter doelt op berichtgeving waarin Stichting Re-integratie Kansarmen (Rika) aangeeft een mondelinge toezegging te hebben voor opvang van Dak- en Thuislozen te Santo Boma. ('Henk Amstelveen, voorzitter van Rika, zei dat de waarnemend minister van Justitie en Politie, met medewerking van minister Jerry Miranda (een persoonlijke vriend van Rika), al mondelinge toezegging had gedaan om het terrein in de boezem van de stichting te krijgen.')

Volgens de bond dreigen werkplaatsen verloren te gaan. 'We doen een beroep op de daartoe bevoegden om voor zover er een bestemming wordt gegeven aan voornoemde stichting dat het op een andere plek gebeurt.'

Gallant vindt dat er vanwege de overgang naar een nieuwe regering er vertraging was, maar dat hij benadrukt dat het terrein van het gevangeniswezen is en gaat ervan uit dat de eventuele toezegging een omissie is. Hij heeft vrijdag documenten getoond waaruit het terrein uitgegeven is aan het ministerie van Justitie en Politie. Sinds 1999 zou er een opleidingscentrum voor het personeel komen op deze locatie. Zolang het om een boedelterrein gaat, heb je zulke issues meent Gallant. Hij doelt op het verzelfstandigingsproces van KPA. Het is altijd gevangenisterrein geweest, benadrukt de bond.

(Suriname Mirror/Starnieuws/de Ware Tijd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten