donderdag 2 november 2017

Caritas Venezuela waarschuwt dat ongeveer 280.000 kinderen kunnen sterven door ondervoeding

Elke week overlijden vijf of zes kinderen aan gevolgen van ondervoeding in vier staten (Caracas, Vargas, Miranda en Zulia)

(Bron foto: Caritas Venezuela)


Volgens een rapport van Caritas Venezuela (zie onderaan) is de hoeveelheid en kwaliteit van voedsel gedaald in heel Venezuela door het chronische tekort aan beschikbare producten en hoge inflatie. Caritas Venezuela waarschuwt, dat ongeveer 280.000 kinderen kunnen sterven door ondervoeding als gevolg van voedseltekorten te midden van de ernstige economische crisis van het land.

Susanna Rafalli, een vertegenwoordigster van Caritas in Venezuela, sloeg alarm tijdens een persconferentie vrijdag 27 oktober 2017 met buitenlandse media. Rafalli wees erop, dat naast het gebrek aan voedsel, het Venezolaanse volk gedwongen is om te gaan met een tekort aan medicijnen, een situatie die 'de bevolking zoetjesaan decimereert'.

Caritas, een katholieke organisatie, bekommert zich om de armste en meest kwetsbare bevolking in vier Venezolaanse staten, Caracas, Vargas, Miranda en Zulia. Bijna 10 procent van de kinderen in deze staten is ernstig ondervoed.

In het Caritas-rapport wordt verklaard, dat elke week vijf of zes kinderen aan ondervoeding overlijden. Caritas projecteert, dat 280.000 kinderen uiteindelijk van honger kunnen sterven.

'Ondervoeding is gestegen tot 15 procent onder kinderen in augustus, daarom hebben we een humanitaire noodsituatie uitgeroepen. 33 Procent van de kinderpopulatie laat al een gestoorde groei zien. Deze schade, fysiek of mentaal, zal ze door hun verdere leven volgen', aldus Rafalli.

De organisatie wijst er bovendien op, dat 63 procent van de openbare ziekenhuizen geen drinkbaar water heeft en 64 procent heeft geen melk voor kinderen, 51 procent heeft niet voldoende faciliteiten voor activiteiten, waarschuwde Caritas.

 
(Suriname Mirror/Crux Now, Denver - Colorado - VS/Scribd Suriname Mirror/ACI Prensa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten