donderdag 2 november 2017

Pompen te Wakay worden door het OWMCP opgestart

'Er is genoeg brandstof om twee pompen zes dagen op een laag niveau te laten draaien'


Om te voorkomen dat er schaarste aan irrigatiewater ontstaat voor de rijstsector in Nickerie zal het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OWMCP) vandaag, donderdag 2 november 2017 de pompen te Wakay opstarten. 

Directeur August Lila zegt, aldus de Ware Tijd, dat gisteren de waterstand in de Nannizwamp gedaald is naar het niveau van 2.00 meter Nationaal Surinaams Peil (NSP). Bij deze waterstand ontstaan in sommige landbouwgebieden problemen om op zwaartekracht (op natuurlijke wijze), water te krijgen. De minimum waterstand moet 2.20 meter NSP zijn om dit mogelijk te maken.

'Vandaar dat wij besloten hebben om alvast de pompen op te starten', zegt Lila. 'Er is genoeg brandstof om twee pompen zes dagen op een laag niveau te laten draaien. Dat betekent dat in die periode de eerste honderd duizend liter brandstof moet worden aangeleverd om onderbreking te voorkomen.'
Lila zegt, dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) hieraan werkt.

Hij heeft opnieuw de rijstboeren opgeroepen heel zuinig om te gaan met het dure irrigatiewater.

Het OWMCP start volgende week met de bouw van een nieuwe aanmeersteiger te Wakay, omdat de oude niet langer voldoet. Er is via gunning een aannemer geselecteerd die het werk voor Srd 220.000 zal uitvoeren. Het project wordt gefinancierd uit het budget van het ministerie van RO. Vooruitlopend op de administratieve afhandeling door de overheid zal de aannemer alvast beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten