donderdag 2 november 2017

Presentator programma ‘Zeven-Even’ door brief minister Miranda 'heel erg gedemotiveerd' geraakt

(Bron foto: Facebook)
RBN-directeur Faried Pierkhan: 'Wij hebben afgelopen dertig jaar nog nooit één klacht gehad'

'Ik heb nog nooit 'zo'n rommelige brief' gezien'


Rapar Broadcasting Network (RBN) heeft de uitzending van het programma ‘Zeven-Even’ niet gestopt zoals door minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) is gesommeerd. Dat stelt RBN-directeur Faried Pierkhan vandaag, donderdag 2 november 2017, in de Ware Tijd. 

De bewindsman heeft gisteren per brief onmiddellijke stopzetting van het satirische programma gelast, omdat deze volgens hem al enige tijd beledigend is en RBN zo de vergunningsvoorwaarden heeft overtreden.

'We hebben vandaag de uitzending gepresenteerd, maar wij hebben geen stopzetting aangekondigd. We hebben vakantie aangekondigd.' Dat besluit is genomen nadat presentator Satish Baldewsing op de hoogte was gesteld van de brief en opgemerkt werd dat hij 'heel erg gedemotiveerd' was geraakt. Ook zal worden nagegaan in hoeverre Baldewsing na de 'vakantie' door wil gaan als presentator.

'Het is de eerste keer dat een dergelijke situatie hem is overkomen en we merkten gelijk dat hij gedemotiveerd was geraakt', zegt Pierkhan.

De directeur is het niet eens met de zienswijze van de minister. Juristen zijn nu bezig een antwoord te formuleren op zijn brief. Zonder al te veel kwijt te willen zegt de RBN-manager nog nooit 'zo'n rommelige brief' (zie onderaan) te hebben gezien. 'Met good common sense kan je nooit zo een brief formuleren.'

De directeur zegt desgevraagd, dat in het 30-jarig bestaan van het programma nog nooit een burger ooit een klacht of aanmaning bij het bedrijf heeft ingediend dat die zich beledigd of aangesproken heeft gevoeld. Ook heeft nog nooit eerder een minister of regering het bedrijf vanwege dit programma op het matje geroepen. Pierkhan voegt er aan toe, dat burgers het recht hebben naar de rechter te stappen indien ze zich gekrenkt voelen door het programma, zo ook de regering. 'Wij hadden in de afgelopen dertig jaar nog nooit één brief gehad.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten