donderdag 2 november 2017

Minister Hoefdraad wijst extra kosten voor ondernemers op de haven af

'Bonafide importeurs en exporteurs mogen niet dupe mogen worden van malversaties groep malafide handelaren'

'Malafide handelaren willen misbruik maken van de honderd procent controle van containers'


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zegt vandaag, donderdag 2 november 2017, op Starnieuws dat bonafide importeurs en exporteurs niet de dupe mogen worden van malversaties van een groep malafide handelaren. Hij vindt het zeer onterecht dat de terminal operators VSH United en DP World extra kosten die ze vragen willen linken aan de honderd procent controle op de Jules Sedney Haven. 

De nieuwe tarieven zijn vastgesteld in overleg met NV Havenbeheer en de Dienst der Invoerrechten en Accijnzen (douane), hebben de terminal operators schriftelijk meegedeeld aan importeurs en exporteurs van goederen.

De bewindsman heeft bij de douane deze kwestie nagetrokken. De douane heeft hierover vergaderd en geeft toe, dat het niet correct is. Hoefdraad zegt dat hierover een verklaring komt. Ook Financiën zal een officiële reactie geven.

De minister merkt op, dat malafide handelaren misbruik willen maken van de honderd procent controle. Om bonafide ondernemers te beschermen, zullen er extra maatregelen worden getroffen waardoor zij geen verhoogde kosten zullen betalen. 'Wij willen absoluut niet de bonafide business de das omdoen. Maar er zal absoluut een einde gemaakt worden aan de malversaties op de haven.'

Ondernemers zijn verrast door de ingevoerde nieuwe tarieven door VSH United en DP World. Zij stellen dat de consument verder de dupe zal worden van prijsverhogingen. Er wordt al veel minder geïmporteerd door de gedaalde koopkracht. Minister Hoefdraad vindt, dat de verhoogde tarieven koppelen aan de honderd procent controle volkomen uit de lucht is gegrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten