donderdag 2 november 2017

Amerikaans gezin overleeft bij monding Amazonerivier piratenaanval

Gezin uit Californië zwerft na aanval dagen door regenwoud



Een familie die een boottocht maakte door het Amazoneregenwoud heeft een piratenaanval en dagen wandelen door het regenwouf overleefd. Het gezin uit Californië raakte zondag in Brazilië vermist nadat ze werden aangevallen door piraten. Ze werden gisteren, woensdag 1 november 2017, levend en in goede gezondheid gevonden. 

Adam (39) en Emily Harteau (37) en hun dochters van 3 en 7 jaar oud waren passagiers op een boot die onderweg was naar het plaatsje Breves toen gewapende mannen de boot kaapten. De mannen dwongen de kapitein richting de plaats Porto dos Dias te varen.


De bemanning en de passagiers werden enkele uren gegijzeld en van hun persoonlijke spullen beroofd. De piraten vluchtten daarna, maar toen de politie eenmaal arriveerde bleken niet alle passagiers meer aanwezig. Van de familie Harteau ontbrak ieder spoor.


De politie startte een zoektocht en vond het busje dat de familie tijdens hun reis had gebruikt verlaten in de jungle.

Wat kon er zijn gebeurd? Dat blijft voorlopig nog een raadsel, maar het lijkt erop dat de familie op de een of andere manier aan de piraten is ontsnapt.


Een woordvoerder van de familie denkt, dat vader Adam heeft besloten met zijn familie de jungle in te vluchten. 'Adam kennende heeft hij het heft in eigen hand genomen en besloten zijn gezin te redden', aldus Guillory. 'We weten alleen dat piraten de boot hebben gekaapt en uiteindelijk weer weg zijn gegaan en dat de familie er toen niet meer was. Wij denken dat ze van de boot zijn gesprongen.'

Guillory was maar wat opgelucht toen hij hoorde dat zijn goede vrienden waren teruggevonden. 'We kunnen niet wachten tot ze weer thuis zijn.'

Het gezin mankeerden uiteindelijk fysiek niets, op enkele insectenbeten en schrammen na. De autoriteiten maakten gisteren bekend dat de gehele familie de nacht zal doorbrengen in een ziekenhuis in het plaatsje Breves, niet ver van de plek waar ze zijn aangetroffen.

Tegenover The Associated Press verklaarde Keith Harteau, broer van Adam, dat de familie al langere tijd op reis was. In 2012 vertrokken ze richting Patagonia om een jaar later weer terug te keren naar Californië. Niet lang daarna vertrokken ze opnieuw naar Zuid-Amerika om voor langere tijd daar rond te reizen. Ze houden een blog bij over hun avonturen. Volgens Keith Harteau was de familie net weer van plan terug te keren naar de Verenigde Staten. Volgens de planning zouden ze op 15 november in Los Angeles arriveren, zodat ze dichter bij familie konden wonen. De afgelopen tijd woonde de familie in de zuid-Braziliaanse Florianapolis.

A post shared by Emily Harteau (@emilyharteau) on




(Suriname Mirror/Associated Press/O'Globo/Instagram/MetroNieuws/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten