maandag 23 oktober 2017

Veranderde Nationale Kunstbeurs mooier en speelser ingericht

'Het is een soort architectonische tour geworden'


'Er is een grotere vertegenwoordiging van buitenlandse exposanten'


De komende editie van de Nationale Kunstbeurs is een verandering ondergaan. Michel Brahim, voorzitter van de Stichting Nationale Kunstbeurs, zegt zondag 22 oktober 2017 tegenover het Nationaal Informatie Instituut, NII, dat de beurs mooier en speelser is ingericht dit jaar. 

'De kabinetten waar de kunstenaars in exposeren staan niet langer in een lange rij. Er is meer ruimte gecreëerd zodat de kunstwerken op een goede afstand al te bekijken zijn. Het is een soort architectonische tour geworden', aldus Brahim.

De omtovering is volgens hem gekomen door de inzet van medebestuursleden.

Dit jaar is er verder een grotere vertegenwoordiging van buitenlandse exposanten. Er doen in totaal zeven buitenlanders mee uit onder meer Cayenne (Frans Guyana), Brazilië en Nederland. Vermeldenswaard is dat de kunstenaars de stichting zelf hebben benaderd voor deelname aan de beurs.

'We hebben altijd plannen gehad om een meer buitenlands karakter aan de beurs te geven, maar het hoofddoel is natuurlijk de promotie van onze eigen kunstenaars', zegt de voorzitter. De Surinaamse exposanten doen volgens hem immers niet onder voor hun regionale en andere internationale collega’s. Hun succesvolle exposities in het buitenland zijn het bewijs hiertoe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten