maandag 23 oktober 2017

Politie schiet Spaanse toeriste (67) dood in Rio de Janeiro

Toeriste stopt niet met haar auto in sloppenwijk Rocinha voor een politieversperring


De politie in Rio de Janeiro heeft maandag 23 oktober 2017 een Spaanse toeriste doodgeschoten toen ze met haar auto in een sloppenwijk niet stopte voor een politieversperring. 

De politie in Rio bevestigde in een schriftelijke verklaring, dat Maria Esperanza Ruiz Jimenez (67) overleed nadat ze door een politieagent in de wijk Rocinha was neergeschoten.

Rocinha is al een maand lang het toneel van ernstig geweld tussen rivaliserende bendes die controle willen over de drugshandel. Schietpartijen tussen de bendes en met de politie vinden bijna dagelijks plaats.

Ook in andere sloppenwijken in de stad waar in 2016 de Olympische Spelen waren, is het aantal schietpartijen gestegen. De politie probeert al enkele maanden de controle over de stad de handhaven.
President Michel Temer gaf in juli toestemming om 9000 militairen in te zetten, maar dat heeft weinig effect gehad op het afremmen van het geweld.



In de wijk waren kort voor het incident twee politieagenten gewond geraakt in een vuurgevecht met leden van een drugsbende. De politie had daarop een blokkade opgeworpen, waar het busje met toeristen volgens de politie doorheen reed.

Agenten schoten vervolgens op de bus, waarbij de 67-jarige Spaanse vrouw gewond raakte. Ze overleed in het ziekenhuis. In het busje zaten verder nog twee Spanjaarden, een Italiaan en een gids. Zij bleven ongedeerd, aldus de NOS.

(Suriname Mirror/De Telegraaf/Twitter/NOS/Jornal do Brasil/El Pais)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten