maandag 23 oktober 2017

Ecuador verdedigt olieboringen in Yasuni regenwoud

'Er is technologie om het milieueffect te minimaliseren, om in harmonie met de natuur te leven'



De manager van het staatsoliebedrijf Petroamazonas verdedigt Ecuador's plannen om de exploitatie van belangrijke oliereserves uit te breiden in een van 's werelds regenwouden met de meeste diersoorten en verzekert een minimale milieu-impact en gebruik van geschikte technologie.

Het OPEC-land zoekt bronnen om een ​​zwakke economie te revitaliseren, na een daling van de olieprijzen en een grote aardbeving. Ecuador verwacht een jaarlijkse omzet van ongeveer 2.4 miljard dollar vanaf 2022, wanneer het de ontwikkeling van de Ishpingo, Tambococha en Tiputini (ITT) velden en Block 31 voltooit, gelegen in het Yasuni National Park, een 9.820 vierkante kilometer  groot op de evenaar.

'Dit is de tweede fase van olieverkenning in Ecuador ... dat goedkope en economisch rendabele exploitatie mogelijk maakt', aldus Alex Galarraga, directeur van het oliebedrijf.

'Er is technologie om het milieueffect te minimaliseren, om in harmonie met de natuur te leven en om de meest kritieke delen van het park met uitmuntende zorg te behouden', zei hij vrijdag tegen persbureau Reuters tijdens een rondleiding in het hart van het park. Hij noemde kleinere platforms, gecompliceerde putten, hergebruik van gas en water, evenals eco-vriendelijke trajecten naar de olieinstallaties.


Yasuni National Park is al lang tijd onderwerp in cruciale milieudebatten. Voormalig president Rafael Correa had de wereld uitgedaagd om Yasuni een decennium geleden te redden. Correa heeft rijke landen gevraagd om 3.6 miljard dollar te doneren, om er niet te boren.

Het initiatief heeft minder dan 4 procent van dat bedrag ingebracht, zodat Correa zes jaar later het plan schrapte en toestemming gaf voor het boren en zei, dat de wereld had gefaald wat Ecuador betreft.

Milieu- en inheemse organisaties hebben de autoriteiten gevraagd het werk op te schorten. Tussen ITT en Block 31 bestaan de totale reserves uit meer dan 2 miljard barrels ruwe olieen heeft een investering van bijna 6 miljard dollar nodig. Petroamazonas is van plan om 26 platforms te installeren om 651 putten in het ITT-blok te boren.
De kleinste partner van OPEC produceert momenteel ongeveer 530.000 vaten per dag en verwacht 700.000 in 2022 te bereiken.





(Suriname Mirror/Reuters/YouTube/El Universo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten