maandag 23 oktober 2017

Moeder biedt excuses aan leerkracht aan in uit de hand gelopen snoepzak-'zaak'

Alles is weer pais en vree tussen moeder en kleuterjuf


De moeder van de kleuter die afgelopen vrijdag een leerkracht op school had mishandeld, blijkt, aldus maandag 23 oktober 2017 het Dagblad Suriname, dezelfde dag haar verontschuldigingen te hebben aangeboden. 

Die bewuste vrijdag kreeg de politie een melding van een mishandeling op een school aan de Fajalobilaan. Ter plaatse aangekomen werd de kleuterjuf aangetroffen, die verklaarde dat zij door een ouder was mishandeld. De politie is toen thuis bij de moeder geweest. Beide partijen werden overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft terstond haar verontschuldigingen aangeboden en betuigde spijt van het gebeurde. De leerkracht accepteerde haar excuses en trok de zaak in. Zij wenste geen strafrechtelijke vervolging in te laten stellen tegen de ouder. Bovendien heeft de leerkracht geen ernstige letsels opgelopen.

Nadat partijen tot overeenstemming waren gekomen heeft de politie, na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie, beide personen heengezonden.

Het motief achter deze mishandeling was een snoepzak. De kleuter had haar moeder gezegd, dat de schooljuf haar geen snoepzak had gegeven vanwege haar koppigheid. De moeder ging meteen die ochtend naar de school en heeft de hoofdkleuterleidster hieromtrent gesproken. Na het gesprek wendde de moeder zich naar de kleuterjuf om haar rekenschap te vragen. Op dat moment was de kleuterjuf in gesprek met een andere ouder. De moeder kreeg de indruk dat zij werd afgesnauwd of genegeerd.

Een en ander is toen geëscaleerd, gevolgd door een vechtpartij. Na de mishandeling is de moeder huiswaarts vertrokken. Volgens de leerkracht zou zij het meisje de snoepzak geven wanneer zij zich weer correct zou gedragen. Zij had nimmer het idee dat deze zaak een andere wending zou krijgen. Volgens de moeder kreeg zij de indruk dat de juf haar dochtertje op school pestte. Na een goed gesprek hebben partijen weer vrede met elkaar gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten