maandag 23 oktober 2017

Bus- en boothouders schoolvervoer rijden en varen niet

Vervoerders hebben beloofde tariefsver-hoging van 40 procent nog niet hebben ontvangen

 
Duizenden leerlingen en leerkrachten zijn vanmorgen, maandag 23 oktober 2017, de dupe geworden van het wegvallen van het schoolvervoer. De bus- en boothouders rijden en varen niet, omdat ze de beloofde tariefsverhoging van 40 procent, die in augustus zou ingaan, nog niet hebben ontvangen. 

'We worden steeds voor de gek gehouden en gaan niet telkens vragen om het geld, want we hebben duidelijk afspraken gemaakt die zwart op wit staan', zegt Stanley Ishaak, in Commewijne de coördinator van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), vandaag in de Ware Tijd.

De verhoging geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 mei 2016 en zou in kavels worden uitbetaald. Uiterlijk op 31 december zou de achterstand volledig zijn ingelopen. Dat staat in de overeenkomst die in juli is ondertekend door de OBS en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie .

De OBS had om 136 procent verhoging gevraagd, maar nam genoegen met een voorlopige verhoging van veertig procent. Er zal nog onderhandeld worden, tot partijen helemaal tevreden zijn. De laatste tariefverhoging voor de bus en boothouders dateert van 2012 toen de brandstofprijzen waren gestegen. De verhoging bedroeg toen 35 procent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten