maandag 23 oktober 2017

Taxichauffeurs in hoofdstad Bogota van Colombia in staking

Chauffeurs protesteren tegen nieuwe diensten als Uber en regeringsmaatregelen inzake tarieven



Taxichauffeurs in hoofdstad Bogota van Colombia zijn in staking gegaan uit protest tegen nieuwe diensten zoals Uber en regeringsmaatregelen inzake de tarieven. Terwijl sommige taxichauffeurs naar verwachting hun diensten zullen voortzetten, kondigden anderen aan, dat ze gisteren, zondag 22 oktober 2017, achter in de middag protestvergaderingen zouden houden op veertien locaties verspreid over de stad van zeven miljoen inwoners.

De voor onbepaalde tijd uitgeroepen staking streeft naar overheidsmaatregelen om informele taxi-diensten zoals Uber te verbieden en overheidssteun bij de vervanging van de huidige taximeters.



Woordvoerder van de chauffeurs Hugo Ospina zei bij Caracol Radio, dat de taxichauffeurs het eens zijn met een overheidsbesluit om de tariefprijzen te verhogen die zondag bekend werden gemaakt. De chauffeurs verzetten zich echter tegen het feit, dat zij een digitaal tariefsysteem moeten aanschaffen voordat ze hun prijzen kunnen verhogen.


Ospina vertelde het radiostation, dat taxichauffeurs het geld niet hebben voor de aanschaf van tablets die nodig zijn voor een gecentraliseerd systeem, noch voor een WiFi-verbinding die nodig is om verbinding te maken met dit systeem. Volgens de taxi-woordvoerder negeerde het bestuur van burgemeester Enrique Peñalosa alle aanbevelingen van de taxichauffeurs.


De taxi's van Bogota zijn berucht geworden voor hun dienstverlening, omdat veel bestemmingen binnen de stad nauwelijks winstgevend zijn voor chauffeurs die hun auto's huren van taxibedrijven. De komst van diensten zoals Uber en Cabify heeft de chauffeurs ertoe gedwongen hun riem strakker aan te trekken, aldus een chauffeur op RCN Radio.

De taxi-staking zal waarschijnlijk grote files veroorzaken rond de gebieden waar chauffeurs naar verwachting hun vergaderingen zullen houden. Lokale media hebben geadviseerd om de 14 plekken te vermijden waar taxichauffeurs hebben aangekondigd om te protesteren.

(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten