donderdag 19 oktober 2017

Uitlevering George Jamaloodin al in augustus goedgekeurd door Hoge Raad van Venezuela

Onduidelijk waarom nog geen uitvoering is gegeven aan uitlevering van Jamaloodin


De Hoge Raad van Venezuela in Caracas heeft - naar nu pas blijkt - reeds in augustus van dit jaar het verzoek van Curaçao om oud-minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) uit te leveren, gehonoreerd. Dat antwoorden de Venezolaanse autoriteiten op vragen van het Antilliaans Dagblad, aldus het dagblad vandaag, donderdag 19 oktober 2017. 

Waarom sindsdien nog geen uitvoering is gegeven aan de uitlevering van Jamaloodin, die nog wel wordt vastgehouden in Venezuela, is onduidelijk.

Het uitleveringsbesluit van de Hoge Raad staat vast; Jamaloodin kan hier niet tegen in beroep gaan, zo benadrukt een medewerker van de Hoge Raad. Immers, zo blijkt uit het vonnis van de ‘Tribunal Supremo de Justicia Venezuela’ van 4 augustus 2017: er kan uitvoering worden gegeven aan de zogeheten passieve uitlevering van George Ranjit Mohamed Jamaloodin. In het vonnis wordt gemeld dat hij over een Nederlands paspoort beschikt, maar ook de houder is van een identiteitsbewijs voor buitenlanders van de Bolivariaanse Republiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten